Zapečené rybí filety s bramborami a zeleninou

Pokud vám došly nápady, jak si chutně a rychle připravit rybu, máme pro vás recept na výborné zapečené brambory s rybími filety, dle vašeho výběru!
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220°C.
Brambory nakrájejte na silné plátky (cca 1 cm) a vyskládejte je na plech, který jste vytřeli olejem. Mezi brambory položky jednotlivé stroužky česneku, přidejte plátky žampionů, lehce posypejte kmínem a pokapejte lžící oleje. Pečte 20 – 25 minut.
Mezitím co se brambory pečou, nakrájejte na drobné kostičky papriku, cuketu a jarní cibulku.
Smetanu smíchejte s vejci, solí a pepřem.
Bylinky omyjte a najemno nasekejte.
Rybí filety omyjte, osušte, popřípadě nakrájejte na menší kousky a nechte je povolit, pokud byly zmražené. Filety osolte, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou.
Brambory na plechu obraťte, přidejte filety, posypejte bylinkami, zeleninou, zakápněte zbylým olejem a pečte tak dlouho, dokud nebude ryba hotová.
Na závěr vše lehce osolte, přelijte smetanovou směsí a nechte vše zapéct.
Na talíři ještě ozdobte pažitkou a čerstvým koprem.