Zapečený chléb s překvapením na červeném víně

Zapečený chléb s překvapením na červeném víně Zdroj: shutterstock.com

Máte rádi pečivo a speciálně čerstvý chléb? Pokud ano, jste na správné adrese, protože vás naučíme, čím si tuto voňavou lahůdku můžete ozvláštnit! Vyzkoušejte jej s hovězím masem na červeném víně a s delikátní omáčkou. Tuto chuť můžete vylepšit vejci a vrstvou parmezánu, který se krásně rozteče a chuť tak ještě dotvoří. Jdeme na to!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Energetická hodnota: 152 kcal / porce
Přejeme dobrou chuť! 

Ingredience

Zapečený chléb
Kulatý chléb menší 2 ks
Vejce 2 ks
Strouhaný parmezán 20 dkg
Černý pepř 1 špetka
Kečup 2 lžíce
Červené víno 30 ml
Demi glace omáčka 1 hrnek
Voda 1 hrnek
Brambory nakrájené 30 g
Houby nakrájené 30 g
Cibule nakrájená 30 g
Hovězí maso nakrájené 1 hrnek
Máslo 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Chléb podélně rozkrojte, čímž vytvoříte "hrnec s pokličkou".

2.

Vnitřek vykrojte a vydlabejte, avšak zachovejte silnější spodní vrstvu, která nesmí prosáknout.

3.

Na pánvi nechte rozpustit máslo a přidejte hovězí maso, cibuli, promíchejte a nechte osmažit.

4.

Přidejte houby, brambory, vodu, omáčku, červené víno, kečup, pepř a promíchejte.

5.

Nechte vařit, dokud omáčka nezačne bublat.

6.

Pomocí lžíce či naběračky naplňte chléb.

7.

Nahoru přidejte nastrouhaný sýr a vejce.

8.

Dejte péci do předem rozehřáté trouby na 10 minut při teplotě 200°C.

Autor:
Publikováno: 11. 7. 2017 10:08 Nahlásit obsah