Zapečený lilek s mozzarellou v rajčatové omáčce

Zapečený lilek s mozzarellou v rajčatové omáčce Zdroj: shutterstock.com

Zapečené brambory či těstoviny se sýrem jsou receptem pocházejícím skoro z pravěku. Je na čase najít něco lepšího, netradičního! Máme pro vás zapečený lilek s parmezánem, prokládaný mozzarellou a ještě k tomu s rajčatovou omáčkou. Tento lehký recept zvládne opravdu každý, je výborný, a navíc i zdravý! No řekněte, nezní ta kombinace úžasně?

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6
Přejeme dobrou chuť!

Ingredience

Lilek
Sůl a pepř špetka
Italské koření 2 lžíce
Nastrouhaný parmezán 2 lžíce
Strouhanka na obalení dle potřeby
Vejce na obalení 4 ks
Lilek 1 ks
Omáčka
Parmezán strouhaný 20 dkg
Mozzarella 3 balení
Rajčatový protlak 3 hrnky

Postup přípravy

1.

Lilek nakrájejte na kolečka. Osolte a opepřete.

2.

Nachystejte si rozšlehaná vejce a strouhanku na obalení. Mírně osolte a opepřete. Do strouhanky přidejte 2 lžíce nastrouhaného parmezánu.

3.

Obalte a dejte péct do trouby na 15-20 minut na 200°C.

4.

Do pekáče nalijte 1 hrnek rajčatového protlaku. Na něj položte opečený lilek.

5.

Nakrájejte mozzarellu na kolečka a položte na lilek do pekáče. Nahoru posypte ještě parmezánem.

6.

Prokládejte tak opakovaně ještě dvakrát.

7.

Dejte zapéct do trouby na 15-20 minut na 200°C.

Autor:
Publikováno: 6. 7. 2017 08:00 Nahlásit obsah