Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Zapečený lilek je skvělou variantou k lehčímu obědu či večeři. Dopřát si jej můžete jen tak samotný, anebo i s uvařenými bramborami či pečivem.
Ingredience
Postup přípravy
Zapněte troubu a nechte ji vyhřát na 190°C.
Lilek umyjte a podélně nakrájejte tak, aby na jedné straně zůstal 3 cm neporušený.
Do zapékací misky přelijte rajčatovou omáčku či pyré.
Následně do každého kousku lilku vložte na plátky nakrájené rajče, na menší plátky nakrájenou mozzarellu a lístky čerstvé bazalky. Přidejte sůl, pepř, česnek a olivový olej.
Lilek poté přikryjte alobalem a pečte v zapékací misce s rajčatovou omáčkou 50 minut.
Mezitím v misce smíchejte strouhanku s parmazánem, solí a pepřem.
Jakmile uběhne 50 minut, lilek vyjměte z trouby, posypejte strouhankovou směsí a pečte ještě dalších 5 minut dozlatova.
Po vychladnutí můžete okamžitě podávat.