Zapékané brambory s krémovým pyré

Zapékané brambory s krémovým pyré Zdroj: shutterstock.com

Jestli chcete překvapit specialitkou k obědu, máme pro vás zapékané brambory tak trochu na netradiční způsob. Jsou totiž plněné hovězím masem se zeleninou a vrch tvoří lahodné krémové pyré. Tato kombinace je naprosto dokonalá, takže ji musíte zkusit. Řekneme vám, jak na to a vy na tento recept už nedáte dopustit. Tak s chutí do toho!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Masová směs
Zeleninová směs mražená 1 hrnek
Hladká mouka 1 lžíce
Worchesterová omáčka 60 ml
Sůl a pepř špetka
Cibule krájená 1 ks
Mleté hovězí maso 1 kg
Bramborové pyré
Rozpuštěné máslo 1 lžíce
Sůl a pepř špetka
Smetana 1 balení
Brambory velké 4 ks

Postup přípravy

1.

Na pánvi s trochou oleje osmažíme mleté hovězí maso, přidáme cibulku, sůl, pepř, worchesterovou omáčku, hladkou mouku a promícháme.

2.

Necháme povařit dokud maso není hotovo a poté přidáme mraženou zeleninovou směs.

3.

Velké brambory podélně rozkrojíme napůl a opatrně vydlabeme vnitřek.

4.

Vydlabanou bramborovou směs smícháme se šlehačkou, osolíme a opepříme, přidáme lžíci rozpuštěného másla. A promícháme.

5.

Brambory naplníme masovou směsí a nahoru dáme bramborové pyré.

6.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem rozehřáté trouby dokud se pyré nezapeče.

Autor:
Publikováno: 24. 7. 2017 11:13 Nahlásit obsah