Zažijte pořádnou zábavu v kuchyni, obarvěte burgery na růžovo!

Jediná ingredience a vaše domácí burgery se změní v netradiční zážitek - přidejte do těsta červenou řepu.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Střední
Potřebný čas:
2 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Budete potřebovat:
černý nebo bílý sezam na posypání
Sůl
1 lžíce sirupu (agávového/ rýžového/ javorového)
1/4 kostky droždí
Voda
30 g olivového nebo slunečnicového oleje
300 g hladké nebo celozrnné mouky
1 velkou nebo 2 menší červené řepy
Postup přípravy
1.
Červenou řepu najemno nastrouhejte, řepa pustí hodně šťávy, slijte ji a doplňte vodou do množství 160 ml a rozdrobte do ní čtvrtku kostky droždí.
2.
Smíchejte zbytek ingrediencí a společně s vodou zpracujte na hladké těsto, které nelepí.
3.
Vložte do vymazané nádoby a nechte 1 hodinu vykynout, poté těsto rozdělte na 6 částí, z každé vypracujte bochánek, uložte na plech s pečicím papírem, potřete mlékem a posypte sezamem.
4.
Nechte ještě alespoň půl hodiny vykynout a posléze pečte na 230°C přibližně 10 až 15 minut.
5.
Pečivo před dalším použitím nechte vychladnout.