Zeleninové lečo s uzeninou

Zeleninové lečo s uzeninou Zdroj: Shutterstock.com

Lečo je typickým maďarským pokrmem, který je u nás velmi oblíbený. Na jeho přípravu potřebujete jen pár ingrediencí a nejlépe chutná s čerstvým pečivem či vařenými bramborami.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Žluté papriky 2 ks
Bílé papriky 2 ks
Větší rajčata 4 ks
Sádlo 1 lžíce
Bílé cibule 2 ks
Ostřejší klobása 2 ks
Sůl a pepř dle chuti
Vejce 3 ks

Postup přípravy

1.

Papriky očistěte a nakrájejte na obdélníčky, rajčata a cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.

2.

Ve větší pánvi rozpusťte sádlo a orestujte cibuli, papriky a jako poslední přidejte rajčata.

3.

Na druhé pánvičce opečte klobásku nakrájenou na kolečka, poté ji přidejte k zelenině.

4.

Na závěr přidejte rozšlehaná a posolená vejce.

5.

Vše míchejte tak dlouho, dokud se ingredience nespojí a dochuťte solí a pepřem.

6.

Lečo podávejte s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem.

Autor:
Publikováno: 26. 2. 2018 08:45 Nahlásit obsah