Zeleninové polévky jsou super při jarním detoxu

Zeleninové polévky jsou super při jarním detoxu

Jaro je téměř tu (alespoň v to doufáme) a s ním by měla přijít i změna našeho těžkého zimního jídelníčku, abychom měli pevnou základnu pro nadcházející jarní detox. Pro ten se skvěle hodí například "zelené" zeleninové polévky. A jelikož hrášková a fazolová už jsou nudnou klasikou, proč se nenaučit připravovat nové jarní polévky?

Kapustová polévka s uzeným masem

Suroviny: 50 ml oleje, 70 g hladké mouky, 1200 ml masového vývaru, mletý černý pepř, majoránka, 100 ml mléka, 1 stroužek česneku, sůl, 150 g uzeného masa, 1 cibule, 1 hlávka kapusty

Postup:
1. Připravíme jíšku, zalijeme litrem vlažného vývaru a přivedeme k varu. Přidáme mletý pepř a majoránku, mléko a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut. Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.

2. Uzené maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Osmahneme na lžíci oleje dorůžova a zalijeme zbylým vývarem. Kapustu opláchneme, nakrájíme na nudličky a spaříme ve vroucí vodě. Scezenou ji přidáme k cibulce, osolíme a dusíme doměkka.

3. Podušenou kapustu s uzeným masem přidáme do provařené polévky, ochutíme a ještě krátce povaříme.


1 porce obsahuje 1492 kJ/356 kcal

strana 1 / 5
Autor:
Publikováno: 19. 4. 2017 14:27 Nahlásit obsah