Kategorie Jídlo

Článek
TOP 8 nejextrémnějších jídel světa
TOP 8 nejextrémnějších jídel světa Jaké jídlo je dle vás to nejnechutnější? A jaké podle vás nejvíce smrdí? V dnešním videu se podíváme na osmičku těch nejšílenějších jídel, která se nejspíš jen tak ke svačince nedáte.
Článek
První ročník Garden Food Festivalu v Rožnově pod Radhoštěm přilákal do parku přes deset tisíc návštěvníků
První ročník Garden Food Festivalu v Rožnově pod Radhoštěm přilákal do parku přes deset tisíc návštěvníků Mimořádné gastronomické lahůdky i osvědčená valašské speciality, hvězdní hosté a atraktivní kuchařské show. Takový byl první ročník Garden Food Festivalu v Rožnově pod Radhoštěm, který navštívilo podle organizátorů přes 10 tisíc milovníků dobrého jídla a pití.
Článek
Gastronomie Vietnamu: Mnohem víc, než jen Phở
Gastronomie Vietnamu: Mnohem víc, než jen Phở Kdo by neznal Phở Bo, nejoblíbenější vietnamskou polévku. U ní to ale zdaleka nekončí! Vietnamská kuchyně je velmi sofistikovaná a má silný filozofický základ - řídí se filozofií pěti elementů v pěti základních chutích: ostrá (železo), kyselá (dřevo), hořká (oheň), slaná (voda) a sladká (země).
Článek
Vše o jídle: Pravidlo pěti sekund a jiné, které jsou jen mýtus!
Vše o jídle: Pravidlo pěti sekund a jiné, které jsou jen mýtus! Znáte pravidlo pěti sekund? To znamená, že jakmile vám upadne jídlo na zem, máte pět sekund na to, abyste jej zvedli, aniž by se na něj nalepily jakékoliv bakterie. Jenže to se později ukázalo jako hloupost a takovýchto „pravidel“ existuje mnohem více.
Článek
Kozí mléko, kozí sýr – léčivá delikatesa
Kozí mléko, kozí sýr – léčivá delikatesa Za dob našich dědečků byly kozí mléko a sýr běžnou věcí a produkty z mléka kravského spíše vzácností. Dnes je tomu naopak – mléko kozí je IN lahůdkou pro gurmány a vytříbené jazyky. Pojďme se spolu ponořit do kladů kozího mléka. Je zdravé, šik a dávno už ne pokrmem chlupatých statkářů.
Článek
Proč nepít vodu během jídla? Lepší je počkat 30 minut!
Proč nepít vodu během jídla? Lepší je počkat 30 minut! Většina lidí pije vodu, když má žízeň, správně bychom ji měli tělu dopřát pokaždé, když si o ni řekne. Lidské tělo se skládá z 55–78 % vody a voda je tedy jeho hlavní složkou. Voda je nepostradatelnou a životadárnou tekutinou, bez které se neobejdeme. Ale během jídla a bezprostředně po něm bychom se její konzumaci měli raději vyhnout.
Článek
22 neuvěřitelných kulinářských katastrof
22 neuvěřitelných kulinářských katastrof Nejspíš každému začínajícímu kuchaři se někdy povedlo jídlo přesolit, spálit, nebo nedovařit, určitě to taky znáte. Ale chybami se člověk učí, ne? Pokud je tohle přísloví pravdivé, pak doufáme, že jsou autoři těchto 22 nepodařených „lahůdek“ poučeni a kuchyni se budou alespoň chvilku vyhýbat obloukem, než to opět zkusí!
(5) Načíst více