Čokoládové lassi s mandlemi

Lassi je skvělý krémový jogurtový nápoj pocházející z Indie. Je to směs jogurtu, mléka, koření a ovoce. Lassi lze namíchat sladké i slané. Dá se podávat téměř ke všem pokrmům, hlavně k těm pálivým, ale nejlepší je jen tak samotný. Vyzkoušejte čokoládovou verzi s mandlemi.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
5 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
Bílý jogurt
200 g
Voda
2 lžíce
Hořká čokoláda
100 g
Nutella
4 lžíce
Kakao
2 lžíce
Pražené mandle
8 ks
Cukr
2 lžíce
Sůl
špetka
Kostky ledu
dle chuti
Postup přípravy
1.
Čokoládu, nutellu a kakao rozpusťte v parní lázni a poté nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
2.
Čokoládovou směs společně s částí nasekaných mandlí, cukrem, solí, vodou, jogurtem a ledem rozmixujte dohladka.
3.
Nalijte do sklenic, ozdobte mandlemi a podávejte.