Domácí ledová káva (Cold Brew)

Tahle dokonalá domácí ledová káva je jednoduché cold brew, u kterého si budete myslet, že je přímo z kavárny!
Ingredience
Postup přípravy
Do velké nádoby vložte kávová zrna a vodu, ujistěte se, že všechna kávová zrna jsou ponořená a nasáklá.
Přikryjte a nechte přes noc uležet v pokojové teplotě, ideálně na 24 hodin.
Umístěte pořádný síťový cedník nad džbánek, nebo jinou nádobu. Pomalým přelitím sceďte směs cedníkem tak, aby tekutina protekla skrz, možná jí budete muset pomoci protlačit přes cedník. Proceďte směs ještě jednou nebo dvakrát, abyste se ujistili, že všechna zrnka byla zachycena. Po této filtraci zrnka vyhoďte.
Vložte kávu do lednice v uzavřené nádobě a zchlaďte na ideální teplotu pro podávání.
K výrobě ledové kávy přidejte jeden šálek kostek ledu na sklenici. Přilijte stejné množství vody a kávy. Přidejte sladidlo a mléko pro dochucení a dobře promíchejte. Ochutnejte a doplňte mlékem nebo sladidlem dle potřeby.
Posaďte se a vychutnávejte!
Tipy na přípravu:
1. Domácí ledová káva je jednou z nejsnadnějších věcí, kterou si můžete připravit dopředu! Vyrobte si ji v noci před začátkem týdne, pak ji máte připravenou na celý týden!
2. Chcete ji ještě vylepšit? Použijte ochucená zrna - přidejte vanilkový extrakt, skořici, kakaový prášek, nebo vanilkový prášek a dodáte nápoji osobitost.
Více o této dobrotě se dočtete zde.