Okurkovo-melounový punč s mátou

Osvěžující letní punč můžete připravit na mnoho způsobů. Dokonce i tento recept může být pokaždé jiný podle toho, jaký použijete druh melounu. Příprava je sice časově náročnější, neboť musíme punč nechat dlouho odležet, jeho skvělá chuť za to však stojí.
Ingredience
Postup přípravy
Do mísy nebo džbánu nalijeme vodku. Přidáme oloupanou a na malé kusy nakrájenou okurku a zhruba polovinu lístků máty. Přikryté necháme v lednici odležet nejméně 24 hodin nebo klidně až jeden týden. Vždy po pár dnech směs promícháme. Poté přecedíme přes jemné síto.
Vodku spolu s limetkovou šťávou přelijeme do větší mísy nebo džbánu. Přidáme cukr a dobře promícháme.
Pomocí kuličkovače nebo lžíce vydlabeme z melounu co nejvíce melounových kuliček. Přidáme je do džbánu a necháme opět 30 minut až hodinu odležet v lednici.
Před podáváním přidáme perlivou vodu a zbylé lístky máty. Dozdobíme měsíčky limetky.