Okurkovo-melounový punč s mátou

Okurkovo-melounový punč s mátou Zdroj: bbcgoodfood.com

Osvěžující letní punč můžete připravit na mnoho způsobů. Dokonce i tento recept může být pokaždé jiný podle toho, jaký použijete druh melounu. Příprava je sice časově náročnější, neboť musíme punč nechat dlouho odležet, jeho skvělá chuť za to však stojí.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 12

Ingredience

Perlivá voda 1 l
1-2 malé melouny (může být medový meloun, vodní meloun, cantaloupe nebo jejich kombinace)
Cukr moučka 200 g
2 limety na ozdobení
Šťáva ze 6 limetek
Vodka 500 ml
Hrst lístků máty
1 Velká okurka

Postup přípravy

1.

Do mísy nebo džbánu nalijeme vodku. Přidáme oloupanou a na malé kusy nakrájenou okurku a zhruba polovinu lístků máty. Přikryté necháme v lednici odležet nejméně 24 hodin nebo klidně až jeden týden. Vždy po pár dnech směs promícháme. Poté přecedíme přes jemné síto.

2.

Vodku spolu s limetkovou šťávou přelijeme do větší mísy nebo džbánu. Přidáme cukr a dobře promícháme.

3.

Pomocí kuličkovače nebo lžíce vydlabeme z melounu co nejvíce melounových kuliček. Přidáme je do džbánu a necháme opět 30 minut až hodinu odležet v lednici.

4.

Před podáváním přidáme perlivou vodu a zbylé lístky máty. Dozdobíme měsíčky limetky.

Autor:
Publikováno: 9. 7. 2018 13:07 Nahlásit obsah