PIECES OF MY WORLD: Domácí kokosové mléko

Rostlinná mléka jsou v posledních letech velkým trendem. Ať už jste vegetarián, vegan, máte intoleranci na laktózu nebo chcete jen zpestřit svůj jídelníček, kupovaná rostlinná mléka jsou skvělou náhražkou kravského. Jen jsou poněkud drahá. Tak proč si je nezkusíte udělat doma sami? Hravě to zvládnete a ještě ušetříte.
Vzniknou vám tedy dva produkty. Kokosové mléko, které můžete použít do smoothie, do dezertů či jim můžete zjemnit mrkvový krém. A jako druhý produkt vám zůstane kokosová mouka/drť. Tu můžete přidávat do smoohie, do buchty a nebo do domácího musli.
Za tento recept děkujeme blogerce Dominice z blogu WWW.PIECESOFMYWORLD.CZ.
Ingredience
Postup přípravy
Kokos spolu s teplou vodou dejte do stolního mixéru a nechte alespoň 4 minuty mixovat. Na stěnách se vám začne tvořit kokosová smetánka.
Teplou vodu volíme proto, aby se lépe začaly uvolňovat tuky. Mléko můžete ihned konzumovat.
Déle jak dva dny jsem ho v lednici neuchovávala, takže vám nemohu říct, jak dlouho by vám vydrželo. Každopádně pokud mléko budete uchovávat lednici, nahoře se vám udělá vrstva ztuhlé smetany. Proto jsem mléko před použitím vytáhla, nechala povolit a promíchala jsem ho.