Kategorie Omáčka

Článek
Jak zahustit omáčku
Jak zahustit omáčku Nic se nevyrovná chuti domácí omáčky a uspokojení, které přichází potom, co jste uvařili něco výborného. Někdy, bez ohledu na vaše nejlepší úmysly, můžete skončit s omáčkou řidší, než jste plánovali. Jak tedy dokonale zahustit omáčku?
Článek
Go vegan: Odhalujeme tajemství smetanovo-sýrových omáček
Go vegan: Odhalujeme tajemství smetanovo-sýrových omáček Vegani jsou vynalézaví lidé, a tak i přes odmítání mléčných výrobků dokáží vyčarovat krémové a sýrové chutě, kterým podlehne nejeden masožrout. Prozradíme vám dva způsoby přípravy smetanovo-sýrových omáček, které budete milovat.
Článek
Čtyři základní typy omáček, které musí znát každá hospodyňka
Čtyři základní typy omáček, které musí znát každá hospodyňka Věděli jste, že většina omáček vychází ze čtyř základních receptů? Jedná se o omáčku bílou, hnědou, světlou a o bešamel. Do těchto základů se pak přidávají další ingredience podle toho, jakou omáčku chcete ve výsledku získat. Tak si pojďme ukázat čtyři hlavní omáčkové recepty.
Článek
Svíčková omáčka s králíkem
Svíčková omáčka s králíkem Tuto typickou českou omáčku připravovanou z kořenové zeleniny a smetany můžete ochutnat v každém koutě České republiky. Přesto je vždy jedinečná, neboť každý ji připravuje jinak. Ve výsledku se tak liší nejen svojí chutí, ale i barvou. Zkuste ji pro změnu připravit s králíkem.