Filet ze pstruha s krémovou brokolicovou polévkou!

Filet ze pstruha s krémovou brokolicovou polévkou! Zdroj: Shutterstock.com

Máte rádi pstruha, ale nebaví vás už klasické přílohy, které se neustále opakují? V tom případě určitě ke pstruhovi vyzkoušejte naši brokolicovou polévku, která k této rybě dokonale padne a navíc je opravdu velmi jednoduchá a rychlá!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Sůl a pepř dle chuti
Petržel dle chuti
Majoránka dle chuti
Paprika koření dle chuti
Muškátový oříšek dle chuti
Skořice dle chuti
Sezamové semínka 1 lžíce
Máslo 1 lžíce
Smetana ke šlehání 400 ml
Mouka 1 lžíce
Mrkev 1 ks
Filet z pstruha 800 g
Brokolice 500 g
Zeleninový nebo kuřecí vývar 1 l

Postup přípravy

1.

Mezitím, co přivedete zeleninový či kuřecí vývar k varu, připravte si pstruha.

2.

Filety z pstruha položte na plech, posypte je skořicí, paprikou, majoránkou, pepřem a solí. Následně vložte do trouby a pečte 30 minut na 200°C.

3.

V hrnci si uvařte mrkev, přibližně po 4 minutách přidejte brokolici a vařte dalších 6 minut.

4.

Tuto zeleninovou směs sceďte a zeleninu vložte do vývaru.

5.

Poté přidejte ještě špetku skořice, muškátový oříšek, sůl, pepř a vše rozmixujte.

6.

Na pánvičce si rozehřejte máslo a posypte jej jednou lžičkou mouky, promíchejte a nechte chvíli smažit.

7.

Přidejte smetanu a nechte tuto směs ztuhnout.

8.

Po ztuhnutí ji přidejte do polévky a důkladně promíchejte.

9.

Na závěr ji můžete ozdobit petrželkou a sezamovými semínky.

10.

Tato brokolicová polévka se bude dokonale hodit k filetům, které jste dali péct. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 21. 7. 2017 12:28 Nahlásit obsah