Filet ze pstruha s krémovou brokolicovou polévkou!

Máte rádi pstruha, ale nebaví vás už klasické přílohy, které se neustále opakují? V tom případě určitě ke pstruhovi vyzkoušejte naši brokolicovou polévku, která k této rybě dokonale padne a navíc je opravdu velmi jednoduchá a rychlá!
Ingredience
Postup přípravy
Mezitím, co přivedete zeleninový či kuřecí vývar k varu, připravte si pstruha.
Filety z pstruha položte na plech, posypte je skořicí, paprikou, majoránkou, pepřem a solí. Následně vložte do trouby a pečte 30 minut na 200°C.
V hrnci si uvařte mrkev, přibližně po 4 minutách přidejte brokolici a vařte dalších 6 minut.
Tuto zeleninovou směs sceďte a zeleninu vložte do vývaru.
Poté přidejte ještě špetku skořice, muškátový oříšek, sůl, pepř a vše rozmixujte.
Na pánvičce si rozehřejte máslo a posypte jej jednou lžičkou mouky, promíchejte a nechte chvíli smažit.
Přidejte smetanu a nechte tuto směs ztuhnout.
Po ztuhnutí ji přidejte do polévky a důkladně promíchejte.
Na závěr ji můžete ozdobit petrželkou a sezamovými semínky.
Tato brokolicová polévka se bude dokonale hodit k filetům, které jste dali péct. Přejeme dobrou chuť!