Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka Zdroj: Shutterstock.com

Ještě stále tu máme chřestovou sezónu. Už jste z něj zkoušeli vykouzlit polévku? Je vynikající, zdravá a velmi chutná, tak směle do toho.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Voda 700 ml
Zeleninový vývar 300 ml
Smetana na vaření 200 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Chřest 1 balení
Zakysaná smetana 200 ml
Máslo 2 lžíce
Čerstvé bylinky dle chuti
Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1.

Chřest očistěte od povadlých lístků, omyjte a nakrájejte na kousky.

2.

V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájený chřest, hladkou mouku a orestujte.

3.

Zalijete vodou a vývarem. Vařte do měkka.

4.

Rozmixujte, přidejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.

5.

Na talíři polévku ozdobte zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami. Podávejte s krutony nebo pečivem.

Autor:
Publikováno: 28. 5. 2017 08:00 Nahlásit obsah