Krémová chřestová polévka

Ještě stále tu máme chřestovou sezónu. Už jste z něj zkoušeli vykouzlit polévku? Je vynikající, zdravá a velmi chutná, tak směle do toho.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
25 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Voda
700 ml
Zeleninový vývar
300 ml
Smetana na vaření
200 ml
Hladká mouka
1 lžíce
Chřest
1 balení
Zakysaná smetana
200 ml
Máslo
2 lžíce
Čerstvé bylinky
dle chuti
Sůl a pepř
dle chuti
Postup přípravy
1.
Chřest očistěte od povadlých lístků, omyjte a nakrájejte na kousky.
2.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájený chřest, hladkou mouku a orestujte.
3.
Zalijete vodou a vývarem. Vařte do měkka.
4.
Rozmixujte, přidejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.
5.
Na talíři polévku ozdobte zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami. Podávejte s krutony nebo pečivem.