Krémová chřestová polévka s tymiánem!

Krémová chřestová polévka s tymiánem! Zdroj: brightside.me

O chřestu je známo, že má ozdravné a pročišťující účinky, což se nám v letních měsících náramně hodí, a právě proto jsme si pro vás připravili recept na jednoduchou krémovou chřestovou polévku, která vám zabere jen chvíli.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Snítky tymiánu 3 ks
Pórek 1 ks
Kuřecí vývar 400 ml
Chřest 250 g
Brambora 1 ks
Máslo 40 g
Smetana ke šlehání 50 ml
Větvičky petržele 5 ks
Bobkový list dle chuti

Postup přípravy

1.

Odstraňte vrchní vrstvu chřestu a také jeho konce. Dejte ho do hrnce s mírně slanou vroucí vodou a vařte při občasném míchání přibližně 7 minut. Poté ho vložte do misky s ledovou vodou.

2.

Bramboru si oloupejte a nakrájejte na větší kousky.

3.

Odřízněte horní část chřestu a stonky nakrájejte na malé kousky.

4.

V hrnci si rozpusťte máslo a osmahněte na něm trochu pórku po dobu asi 3 minut. Přidejte nakrájený chřest a poté přilijte horký kuřecí vývar.

5.

Všechno přiveďte k varu. Přidejte brambory, zbylý pórek, tymián, bobkový list, petrželku, sůl, pepř a vařte 45 minut.

6.

Poté polévku přelijte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud v ní nebudou hrudky.

7.

Následně ji znovu přelijte do hrnce, přidejte smetanu ke šlehání, přiveďte ji na chvíli k varu a přidejte odkrojenou horní část chřestu. Takto polévku vařte asi dvě minuty. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 2. 8. 2017 10:23 Nahlásit obsah