Krémová houbová polévka s parmezánem!

Krémová houbová polévka s parmezánem! Zdroj: brightside.me

V obchodech jsou nyní k dostání nejrůznější druhy hub a každý jejich milovník moc dobře ví, že se dají připravit opravdu na mnoho způsobů. Dáte nám však jistě za pravdu, že není nic lepšího než výborná domácí houbová polévka. Právě proto vám na ni dnes přinášíme recept, který jistě oceníte!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Pepř a sůl dle chuti
Olivový olej dle chuti
Pažitka dle chuti
3/4 šálku smetany
Bílé víno 250 ml
Snítky tymiánu 5 ks
Stroužky česneku 3 ks
Celerový stonek 1 ks
Mrkev 1 ks
Velká cibule 2 ks
Houby 400 g
Zeleninový vývar 500 ml

Postup přípravy

1.

Oloupejte si cibule, nakrájejte je a smažte na olivovém oleji na středním ohni asi 25–30 minut.

2.

Nakrájejte si česnek, mrkev, celer a houby na malé kousky.

3.

V hrnci si dejte smažit mrkev a celer do měkka. Poté přidejte česnek a houby a pět minut smažte za stálého míchání.

4.

Přidejte víno a tymián a přiveďte tuto směs k varu. Opět nechte vařit přibližně pět minut.

5.

Následně přidejte zeleninový vývar, smaženou cibulku a nechte vařit. Podle chuti osolte a opepřete.

6.

Přelijte polévku do mixéru a důkladně rozmixujte, aby ve vaší polévce nebyly hrudky.

7.

Podávejte s hoblinkami parmezánu. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 18. 7. 2017 12:40 Nahlásit obsah