Palestinská dýňová polévka s červenou čočkou

Také jste si oblíbili chutnou dýňovou polévku? A co takhle vyzkoušet tento netradiční recept na Palestinskou dýňovou polévku obohacenou o červenou čočku a chilli koření?
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
40 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Petrželka
dle chuti
Červená čočka
1 hrnek
1/2l vývaru či vody
Sůl a pepř
dle chuti
Dýně
400 g
1/2 lžičky chilli koření
Kmín
1 lžička
Středně velká cibule
1 ks
Stonky celerové natě
2 ks
Mrkve
3 ks
Česnek
4 stroužky
Olivový olej
3 lžíce
Postup přípravy
1.
Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájený česnek, mrkve, celer a cibuli. Přibližně 10 minut vše společně smažte a následně přidejte kmín, chilli koření, dýni nakrájenou na kousky, sůl a pepř.
2.
Jakmile nakrájená dýně změkne, můžete přidat vývar či vodu a čočku.
3.
Následně stáhněte teplotu, hrnec přikryjte pokličkou a vše vařte 20 minut.
4.
Poté co čočka změkne, nechte polévku vychladnout a za pomoci mixéru ji rozmixujte.
5.
Na talíři ji ozdobte petrželkou.