Studená španělská polévka Gazpacho!

Studená španělská polévka Gazpacho! Zdroj: Shutterstock.com

Gazpacho je zeleninová polévka, která je podávána za studena a nejlépe vychlazená z lednice. Vyzkoušejte tento netradiční španělský pokrm, který vás v letních měsících dokonale osvěží.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Omáčka Tabasco
1/4 hrnku olivového oleje
1/3 hrnku octa z červeného vína
1/2 hrnku koriandru
Rajčatová šťáva 3 hrnky
Červená paprika 1 ks
Okurka 1 ks
Cibule 1 ks
Rajčata 450 g

Postup přípravy

1.

Rajčata vložte do vroucí vody asi na 1–2 minuty, poté je vytáhněte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do kuchyňského robota dejte nakrájenou okurku, papriku, cibuli, rajčata a mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne hladké pyré.

2.

Přelijte pyré do misky a přidejte rajčatovou šťávu, nakrájený koriandr, ocet z červeného vína, olivový olej a několik kapek tabasco omáčky. Nezapomeňte vše důkladně promíchat.

3.

Nakonec do polévky přidejte zbytek uvařené zeleniny, osolte, opepřete a vložte ji do lednice, aby byla studená.

Autor:
Publikováno: 16. 8. 2017 08:48 Nahlásit obsah