Studená španělská polévka Gazpacho!

Gazpacho je zeleninová polévka, která je podávána za studena a nejlépe vychlazená z lednice. Vyzkoušejte tento netradiční španělský pokrm, který vás v letních měsících dokonale osvěží.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
10 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Omáčka Tabasco
1/4 hrnku olivového oleje
1/3 hrnku octa z červeného vína
1/2 hrnku koriandru
Rajčatová šťáva
3 hrnky
Červená paprika
1 ks
Okurka
1 ks
Cibule
1 ks
Rajčata
450 g
Postup přípravy
1.
Rajčata vložte do vroucí vody asi na 1–2 minuty, poté je vytáhněte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Do kuchyňského robota dejte nakrájenou okurku, papriku, cibuli, rajčata a mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne hladké pyré.
2.
Přelijte pyré do misky a přidejte rajčatovou šťávu, nakrájený koriandr, ocet z červeného vína, olivový olej a několik kapek tabasco omáčky. Nezapomeňte vše důkladně promíchat.
3.
Nakonec do polévky přidejte zbytek uvařené zeleniny, osolte, opepřete a vložte ji do lednice, aby byla studená.