Uvařte si doma výbornou etiopskou polévku!

Uvařte si doma výbornou etiopskou polévku! Zdroj: forksoverknives.com

Tento recept je z Etiopie a jedná se o polévku s bohatou a silnou chutí kari, která se nazývá Shorba Adiss. Je výborná a dokonce nám v lednici i dlouho vydrží, ale s tím moc nepočítejte, protože jakmile ji ochutnáte, sníte ji na posezení!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj: forksoverknives.com

Ingredience

Cibule ks
Mrkev 1 ks
Nastrouhaný zázvor 1 lžička
Česnek 3 stroužky
Kari koření 1 lžička
Pískavice řecké seno 1 lžička
Zeleninový vývar 2 hrnky
Rajčatový protlak hrnků
Hnědá nebo zelená čočka hrnků
Brambora 1 ks
Těstovinová rýže celozrnná hrnků

Postup přípravy

1.

Při vysoké teplotě si osmahněte cibuli, dokud nezhnědne. Snižte teplotu na střední plamen a přidejte mrkev, zázvor, česnek, kari, pískavici řecké seno a nechte dohromady asi 1 minut dusit.

2.

Přidejte zeleninový vývar a rajský protlak. Důkladně vývar s rajským protlakem promíchejte a přiveďte k varu.

3.

Poté přidejte čočku a stále míchejte. Jakmile polévka dojde opět k varu, přiklopte pokličkou, snižte teplotu na nízký stupeň a nechte ještě 20 minut vařit.

4.

Poté přidejte brambory nakrájené na kostičky a těstovinovou rýži a opět nechte ještě alespoň 5 minut vařit.

5.

Nejdůležitější u tohoto receptu je načasování, kdy které potraviny do polévky dáme. Pochopitelně čočka se potřebuje vařit déle než brambory s těstovinovou rýží, ty naopak potřebují jen několik málo minut. Proto dodržujte jednotlivé kroky a časové odstupy.

Autor:
Publikováno: 11. 5. 2017 14:37 Nahlásit obsah