Vietnamská polévka Phở - vegan

Také jste propadli chuti pravé vietnamské kuchyně? Máme pro vás rychlý recept na domácí Phở polévku z čerstvé zeleniny, kterou zvládne doma opravdu každý.
Ingredience
Postup přípravy
Do zeleninového vývaru dejte badyán spolu s hřebíčkem, nastrouhaným česnekem, zázvorem a chilli. Také přidejte sojovou omáčku a přiveďte k varu.
Připravte si rýžové nudle dle instrukcí na obalu.
Zelenina - mrkev krájejte šikmo na cca 0,5 cm široké plátky, větší růžičky brokolice rozdělte napůl. Přidejte zeleninu do vývaru a vařte jen minutu či dvě, ať zelenina zůstane pěkně křupavá, čerstvá a zachová si svoji výraznou chuť i barvu.
Limetku zbavte kůry a šťavnatou dužinu nakrájejte na malé kousky. Přidejte do vývaru dle chuti a velikosti limetky. Občas stačí půlka. Příliš mnoho limetky může způsobit zhořknutí polévky, tak opatrně s ní. Polévku již odstavte.
Přidejte mungo, tofu nakrájené na kostky, dochuťte solí či pepřem.
Servírujte do misek - nudle zalijte vývarem a zeleninou, ozdobte nasekaným koriandrem a opečenou cibulkou.