Vietnamská polévka Phở - vegan

Vietnamská polévka Phở - vegan Zdroj: glory_box

Také jste propadli chuti pravé vietnamské kuchyně? Máme pro vás rychlý recept na domácí Phở polévku z čerstvé zeleniny, kterou zvládne doma opravdu každý.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Zeleninový vývar (možno i z bujónu) 2 l
Tenké rýžové nudle 1 sáček
Naklíčené mungo fazolky 1 hrnek
Tofu natural 1 balení
Badyán 3 ks
Hřebíček celý 4 ks
Limetka 1 ks
Kvalitní sojová omáčka 3 lžíce
Chilli papričky sušené nebo čerstvé (např. Habanero, Thai Red, apod.) dle chuti
Čtvrt až půl čerstvé brokolice
2 až 4 větší mrkve
Čerstvý koriandr dle chuti
Sůl, pepř dle chuti
Česnek 4 stroužky
Zázvorový kořen 1 lžíce
Smažená cibulka na posypání

Postup přípravy

1.

Do zeleninového vývaru dejte badyán spolu s hřebíčkem, nastrouhaným česnekem, zázvorem a chilli. Také přidejte sojovou omáčku a přiveďte k varu.

2.

Připravte si rýžové nudle dle instrukcí na obalu.

3.

Zelenina - mrkev krájejte šikmo na cca 0,5 cm široké plátky, větší růžičky brokolice rozdělte napůl. Přidejte zeleninu do vývaru a vařte jen minutu či dvě, ať zelenina zůstane pěkně křupavá, čerstvá a zachová si svoji výraznou chuť i barvu.

4.

Limetku zbavte kůry a šťavnatou dužinu nakrájejte na malé kousky. Přidejte do vývaru dle chuti a velikosti limetky. Občas stačí půlka. Příliš mnoho limetky může způsobit zhořknutí polévky, tak opatrně s ní. Polévku již odstavte.

5.

Přidejte mungo, tofu nakrájené na kostky, dochuťte solí či pepřem.

6.

Servírujte do misek - nudle zalijte vývarem a zeleninou, ozdobte nasekaným koriandrem a opečenou cibulkou.

Autor:
Publikováno: 19. 9. 2017 10:38 Nahlásit obsah