Zeleninová bramboračka z kotlíku

Zeleninová bramboračka z kotlíku Zdroj: shutterstock.com

I když je vám horko a na teplé jídlo nemáte ani pomyšlení, některé polévky jsou dobré i v létě a prostě k nim tak nějak patří. Co byste řekli třeba husté zeleninové bramboračce v bouřce, když sedíte v teple, ať už doma nebo na chatě, a pozorně posloucháte, jak hřmí a jak se za okny nesou odlesky blesků? Není nic lepšího, tak se nechte překvapit!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 2
Přejeme dobré chutnání a těšíme se na vaše reakce! 

Ingredience

Zeleninová bramboračka
Sůl a pepř špetka
Malé brambory 3 ks
Mražené fazolové lusky 130 g
Mražená kukuřice 130 g
Mražený hrášek 1 hrnek
Zeleninový vývar 2 hrnky
Mandlové mléko 80 ml
Kukuřičný škrob 2 lžíce
Cizrnová mouka 60 g
Černý pepř špetka
Sůl 1 lžička
Česnek stroužků
Žampiony 6 ks
Cibule menší 1 ks
Mrkev 2 ks
Olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje a zapneme plotýnku.

2.

Přidáme mrkev, cibuli, houby, česnek, sůl, pepř a promícháme.

3.

Přidáme mouku, kukuřičný škrob a opět promícháme.

4.

Přilijeme mléko a zeleninový vývar a znovu promícháme.

5.

Přidáme hrášek, kukuřici, fazolové lusky.

6.

Necháme vařit 6-8 minut.

7.

Po uvaření rozdělíme do keramických misek, které se mohou dát do trouby.

8.

Nahoru dáme na kolečka nakrájené brambory a brambory potřeme olivovým olejem. Také osolíme a opepříme.

9.

Dáme péct do předem rozehřáté trouby na 30-40 minut při teplotě 220°C.

Autor:
Publikováno: 16. 7. 2017 09:00 Nahlásit obsah