Americké lívance s javorovým sirupem a slaninou

Když se řeknou lívance nebo palačinky, většina z nás si je představí na sladko, ovšem v Americe není nic neobvyklého si tuto pochoutku dopřát s javorovým sirupem a křupavou slaninkou.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
20 minut
Počet porcí:
4
Ingredience
Slanina, javorový sirup a máslo na ozdobu
1/3 hrnku a 1 1/2 lžíce plnotučného mléka
1 1/4 lžičky podmáslí
Vanilkový extrakt
1 lžička
Vejce
1 ks
Rozpuštěné máslo
2 lžíce
1/2 lžičky jedlé sody
Prášek na pečení
1 lžička
Cukr moučka
1 lžíce
Sůl
špetka
1 3/4 hrnku a 1 1/2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
1.
Ve velké misce smíchejte mouku, cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
2.
V další misce smíchejte rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový extrakt, mléko a podmáslí. Tyto mokré ingredience poté přimíchejte k suchým a znovu vše důkladně promíchejte.
3.
Ke smažení použijte trochu másla a palačinky smažte na střední teplotě. Palačinky smažte z každé strany asi 2 minuty.
4.
Podávejte s opečenou slaninkou, javorovým sirupem a pokapejte je rozpuštěným máslem. Můžete přidat i volské oko.