Americké lívance s javorovým sirupem a slaninou

Americké lívance s javorovým sirupem a slaninou Zdroj: Shutterstock.com

Když se řeknou lívance nebo palačinky, většina z nás si je představí na sladko, ovšem v Americe není nic neobvyklého si tuto pochoutku dopřát s javorovým sirupem a křupavou slaninkou.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Slanina, javorový sirup a máslo na ozdobu
1/3 hrnku a 1 1/2 lžíce plnotučného mléka
1 1/4 lžičky podmáslí
Vanilkový extrakt 1 lžička
Vejce 1 ks
Rozpuštěné máslo 2 lžíce
1/2 lžičky jedlé sody
Prášek na pečení 1 lžička
Cukr moučka 1 lžíce
Sůl špetka
1 3/4 hrnku a 1 1/2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

1.

Ve velké misce smíchejte mouku, cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.

2.

V další misce smíchejte rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový extrakt, mléko a podmáslí. Tyto mokré ingredience poté přimíchejte k suchým a znovu vše důkladně promíchejte.

3.

Ke smažení použijte trochu másla a palačinky smažte na střední teplotě. Palačinky smažte z každé strany asi 2 minuty.

4.

Podávejte s opečenou slaninkou, javorovým sirupem a pokapejte je rozpuštěným máslem. Můžete přidat i volské oko.

Autor:
Publikováno: 15. 5. 2018 13:43 Nahlásit obsah