Bagetka s pomazánkou z humra a avokáda

Bagetka s pomazánkou z humra a avokáda Zdroj: shutterstock.com

Co byste řekli netradiční pomazánce z avokáda a humra? Pokud rádi kombinujete chutě a lahodíte i mořským plodům, určitě ji vyzkoušejte. Skvěle chutná s francouzskou bagetkou a sklenicí kvalitního vína. Můžete tak překvapit přítelkyni nebo třeba návštěvu.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť! 

Ingredience

Pomazánka z humra a avokáda
Bageta 2 ks
Sůl a pepř špetka
Salátová zálivka 1 lžíce
Ocas z humra 60 g
Petržel 60 g
Mladé stonky celeru nakrájené 60 g
Citronová šťáva čerstvá 2 lžíce
Avokádo 2 ks

Postup přípravy

1.

Vyloupněte avokádo a rozmačkejte ho.

2.

Přidejte citronovou šťávu, celerové stonky, petržel a promíchejte.

3.

Rozkrojte ocas z humra a vyjměte maso. Nakrájejte jej a přidejte do zbylé směsi.

4.

Promíchejte a přidejte koření na salátovou zálivku, sůl, pepř a opět promíchejte.

5.

Bagetky rozkrojte podélně pouze do půlky a naplňte je pomazánkou.

Autor:
Publikováno: 14. 7. 2017 13:08 Nahlásit obsah