Chlebové bramboráčky

Chlebové bramboráčky

Jedno staré české přísloví říká: „Všechno se přejí, jen chléb nikdy“. Určitě se i vaše chuťové pohárky rozplývají nad čerstvým krajícem chleba s máslem. Co ale se skývou, která není úplně čerstvá? Topinky už vám lezou krkem, domácí zvířata se vám do bytu nevejdou a krmelec pro lesní zvěř v nedohlednu. Vyzkoušejte netradiční "bramboráky" z chleba!

Co budete potřebovat?

  • 6 krajíců starého chleba
  • 1 cibule
  • 1 vajíčko 
  • uzenina (párek, pár plátků salámu či anglické slaniny) 
  • koření na bramborák popř. česnek,
  • hladká mouka
  • voda
  • olej na smažení

Postup

  1. Do mísy s vodou namočíme chleba i s kůrkou, který jsme před tím „natrhali“ na menší kousky. Necháme chvíli, až chléb vodu nasákne. 
  2. Pak vodu vymačkáme, přidáme vajíčko, koření na bramborák (přiměřeně), rozmačkaný česnek, dále cibuli a uzeninu, kterou jsme nakrájeli na jemno.  
  3. Zahustíme trochou hladké mouky. Vytvoříme malé placičky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Několik tipů na závěr:

- bramboráky chutnají teplé i studené s jakýmkoliv zeleninovým salátem

- jsou vhodnou přílohou třeba k cuketovému zelí  

Publikováno: 2. 8. 2017 13:15 Nahlásit obsah