Cibulový závin podle Kuchaře domácího

Cibulový závin podle Kuchaře domácího

Je to rychlé, snadné a překvapivě hodně dobré! Stačí jen listové těsto, cibule a máme hotovo. Takže nasadit potápěčské brýle, jde se krájet cibule! A kdo pláče: „neměl si ho/ji brát“ :-)

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4

Váš Kuchař domácí! Více receptů a informací neleznete na https://www.facebook.com/kuchardomaci/.

Ingredience

Sádlo
Listové těsto 1 balení
Vejce 1 ks
Pepř a sůl
Rostlinný olej či jiný tuk 2 lžíce
Sýr 10 dkg
Koření oregano
Cibule 3 ks

Postup přípravy

1.

Cibuli nakrájíme na tenké plátky.

2.

Do kastrolku si dáme rozehřát tuk a cibuli restujeme do měkka, klidně mírně dozlatova… necháme chladnout (teplá cibule by nám mohla protrhnout těsto).

3.

Rozválíme si jednu polovinu listového těsta na velikost našeho plechu na pečení (většinou do obdélníku, výška cca 3-4 mm).

4.

Na plech dáme pečicí papír (bez něj je to fakt „piplačka“).

5.

Na rozválené těsto rovnoměrně rozložíme cibulku, zastrouháme sýrem a přidáme oregano, sůl a špetku pepře.

6.

Těsto zamotáme jako jablečný štrúdl a konce těsta založíme.

7.

Přesuneme na plech a pomašlujeme hojně vajíčkem.

8.

Můžeme a opět nemusíme posypat například sezamovým semínkem, mákem… co má kdo rád… já volím bez ničeho.

9.

Přesuneme do trouby a pečeme při 180 °C cca 20 minut nebo dozlatova.

10.

Teď pozor - necháme vychladnout, pokud krájíme hned vřelé, špatně se to krájí a směs většinou vyteče.

Publikováno: 7. 6. 2018 09:33 Nahlásit obsah