Dýňový chléb s pekanovými ořechy

Dýňový chléb s pekanovými ořechy Zdroj: shutterstock.com

Halloweenská a podzimní výzdoba pomalu, ale jistě končí a nastupuje vánoční. Jenže teď před námi stojí otázka, co s dýněmi, které nám zdobily dům? Je přeci velká škoda je jen tak zbytečně vyhodit, proto pro vás máme skvělý recept, díky kterému si připravíte lahodný dýňový chléb s pekanovými oříšky!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 8
Energetická hodnota: 38 kcal / porce

Ingredience

Změklé máslo 0.5 hrnků
Cukr krystal 0.75 hrnků
Vejce 2 ks
Dýně 1 hrnek
Javorový sirup 0.25 hrnků
Vanilkový extrakt 1 lžíce
Smetana nebo mléko 3 lžíce
Hladká mouka 2 hrnky
Sůl 0.25 lžiček
Jedlá soda 0.25 lžiček
Prášek do pečiva 0.25 lžiček
Pekanové ořechy 1 hrnek

Postup přípravy

1.

Vezměte si velkou mísu, ve které smíchejte a pořádně našlehejte máslo s cukrem.

2.

Poté přidejte vejce, dýni (možno nahradit třeba batáty), javorový sirup, vanilkový extrakt a mléko.

3.

V další míse rozšlehejte mouku, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu. Poté tuto směs přidejte do té předešlé směsi a opět důkladně promíchejte.

4.

Přidejte nasekané a opražené pekanové oříšky.

5.

Vzniklé těsto přelijte do plechu o rozměrech 23x13 cm a vložte do předem rozehřáté trouby na 180°C a pečte 50 až 60 minut.

6.

A to je vše! Jak jednoduché, že? Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 8. 11. 2017 08:00 Nahlásit obsah