Italská Frittata se zeleninou

Italská Frittata se zeleninou Zdroj: brightside.me

Že nevíte, co je to Frittata? Je to lahodné a velmi oblíbené italské jídlo, které se podobá omeletě, avšak způsob přípravy se trošku liší a i chuť je mnohem výraznější.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2
Energetická hodnota: 608 kcal / porce

Ingredience

Sůl a pepř dle chuti
Slunečnicový či dýňový olej 2 lžíce
1/2 hrnku nastrouhaného sýra
Zelenina dle vaší chuti (rajčata, papriky, okurek a jiné) 2 hrnky
Vejce 8 ks

Postup přípravy

1.

Předehřejte si troubu na 200°C.

2.

Rozšlehejte vajíčka se solí a pepřem.

3.

Zeleninu nakrájejte na kostičky a smažte na oleji 2 – 3 minuty.

4.

Přidejte vajíčka a smažte asi jednu minutu.

5.

Následně frittatu posypejte sýrem a vložte ji i s pánvičkou do trouby a pečte 10 – 12 minut.

Autor:
Publikováno: 3. 11. 2017 09:49 Nahlásit obsah