Jak zužitkovat melounová semínka? Zkuste je upražit

Jak zužitkovat melounová semínka? Zkuste je upražit Zdroj: www.shutterstock.com

Všechna ta semínka, která vyhazujete, můžou být výbornou svačinou.

Když přijde řeč na melouny, je dost možné, že plýtváte skvělým jídlem. Zaprvé, bílá část slupky je jedlá. Můžete ji nasekat a přidat k zelenině smažené ve woku, nebo slupku naložit, a máte lahodnou svačinu. Ale opravdové překvapení přichází s nejotravnější částí melounu - semínky.

Melounová semínka mají téměř všechny živiny, na které si vzpomenete: bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerály, říká Elizabeth Somer, autorka knihy Eat Your Way to Happiness (Projezte se ke štěstí): "Proč vyhazovat něco, co je pro vás dobré a chutná skvěle? Semínka jsou bohatá na vitamín E, kterého má spousta lidí nedostatek, a fytonutrienty, které také mnozí postrádají." Navíc dodávají jídlům vizuální přitažlivost a křupavost.

A chuť? Příjemně oříšková. Opražte semínka na horké pánvi s trochou oleje a soli asi dvě až pět minut. Nebo je opražte podle receptu níže. Přidejte melounová semínka do salátů, cereálií, na tousty, nebo je jezte samotné.

Recept V troubě pražená melounová semínka V troubě pražená melounová semínka Přejít na recept

Publikováno: 27. 8. 2018 11:31 Nahlásit obsah