Jednoduchý těstovinový salát s tuňákem a rajčaty

Jednoduchý těstovinový salát s tuňákem a rajčaty Zdroj: Shutterstock.com

Teploměr ukazuje teploty okolo 30 stupňů a vy přemýšlíte, co si dát k obědu. Na teplé jídlo nemáte ani pomyšlení. A co takhle vyzkoušet studený těstovinový salát s tuňákem a rajčátky? V horkých letních dnech je takové lehké jídlo ideálním řešením obědu nebo večeře a jeho vůně a chuť vás alespoň pomyslně přenese do Itálie.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Těstoviny 250 g
Žlutá a červená cherry rajčata 500 g
Tuňák ve vlastní šťávě 2 balení
Mozarella 2 balení
Česnek 1 stroužek
Čerstvá bazalka dle chuti
Panenský olivový olej
Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1.

Těstoviny uvaříme dle návodu.

2.

Než se nám těstoviny uvaří, nakrájíme rajčátka na půlky a v misce je opatrně rozmačkáme, aby pustila šťávu.

3.

Mozzarellu nakrájíme na kostičky a společně s tuňákem a rajčátky smícháme dohromady.

4.

Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku, listy čerstvé bazalky, osolíme, opepříme a zalijeme olivovým olejem.

5.

Nakonec přidáme vychladlé těstoviny, promícháme a dáme na hodinku do ledničky odležet.

6.

Před podáváním můžeme posypat strouhaným parmazánem. Pokud nemáte rádi tuňáka, můžete ho vyměnit třeba za kuřecí maso nebo si vybrat pouze vege variantu.

Autor:
Publikováno: 17. 8. 2017 14:31 Nahlásit obsah