Kořeněné masové muffiny balené v prosciuttu

Kořeněné masové muffiny balené v prosciuttu Zdroj: shutterstock.com

Jak jistě všichni víte, muffiny se většinou připravují na sladko. My tu pro vás ale máme něco mnohem lepšího, co si rozhodně zamilujete. Tyto kořeněné a provoněné masové muffiny totiž nemají konkurenci a můžete si je dát k obědu i večeři. Rozhodně tím překvapíte všechny doma, ale i návštěvu, protože tento recept jen tak někdo nezná. Jdeme na to!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Střední
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 12
Energetická hodnota: 13 kcal / porce

Ingredience

Kořeněné masové muffiny
Prosciutto 24 plátků
Worchesterová omáčka 60 ml
Vejce 1 ks
Hořčice 1 lžička
Citronová kúra nastrouhaná 1 lžíce
Petrželová nať 1 lžíce
Tymián 1 lžíce
Rajčatový protlak 60 g
Nastrouhaná mrkev 130 g
Mleté hovězí maso 1 kg
Mléko 60 ml
Strouhanka 1 hrnek
Česnek 3 stroužky
Nakrájená cibule 1 ks
Olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Na pánev nalijte olivový olej, přidejte cibuli, česnek a osmažte do zlatova.

2.

Do misky dejte strouhanku, mléko a promíchejte.

3.

Až se strouhanka mlékem nasákne, přidejte mleté hovězí maso.

4.

Přisypte osmaženou cibulku, nastrouhanou mrkev, rajčatový protlak, tymián, petržel, citronovou kúru, hořčici, vejce a worchesterovou omáčku.

5.

Pořádně směs promíchejte.

6.

Muffinovou formu si vyskládejte plátky prosciutta. Vždy dva plátky na jeden muffin.

7.

Připravenou směs dejte pomocí lžíce do prosciuttem vyskládaných formiček.

8.

Dejte péct do předem rozehřáté trouby na 190°C po dobu 25 minut.

Autor:
Publikováno: 28. 7. 2017 08:00 Nahlásit obsah