Křupavé domácí houstičky

Nebaví vás každý den kupovat pečivo, které se druhý den nedá jíst? Upečte si doma vlastní! Pokud s pečením domácího pečiva nemáte zkušenosti, začněte nejdříve s něčím lehčím, jako jsou domácí houstičky, které se vám s tímto receptem vždy povedou!
Ingredience
Postup přípravy
Droždí rozdrobte do vlažného mléka s cukrem a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Mezitím smíchejte sůl s moukou, přidejte mléko, olej a následně i kvásek. Těsto zpracujte za pomoci rukou a nechte přibližně hodinku vykynout v teple.
Jakmile těsto vykyne, rozdělejte si jej na 12 kousků (když budete mít kousky menší, můžete i na 16 kousků). Upleťte housky a na plechu je ještě nechte kynout alespoň 20 minut.
Každou houstičku potřete bílkem smíchaným s olejem, posypejte solí, kmínem, sezamem nebo mákem a pečte je v předem vyhřáté troubě na 200°C tak 15 minut dozlatova.