Pečený francouzský toast

Už vás nebaví obvyklé snídaně, které ničím nepřekvapí? Vyzkoušejte pečený francouzský toast, který vypadá úžasně a ještě lépe chutná!
Ingredience
Postup přípravy
Rozkrojte chleba na krajíce, ale nedokrajujte, aby zůstal vcelku. Mezi každý nakrojený krajíc vložte plátek šunky a sýru. Ve velké misce smíchejte vejce, plnotučné mléko a smetanu. Chleba přemístěte do velkého pekáče a přelijte přes něj vajíčkovou směs a nechte jej namočený 15 – 20 minut.
Mezitím připravte bešamelovou omáčku. Na pánvičce na nízkém ohni rozpusťte máslo a přidejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko a pokračujte v míchání. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Na středním ohni omáčku vařte 5 – 8 minut.
Po uplynutí 15 – 20 minut přelijte chléb bešamelovou omáčkou, posypejte parmazánem a pečte na 180°C přibližně 30 – 40 minut.