Pečený francouzský toast

Pečený francouzský toast Zdroj: tastemade.com

Už vás nebaví obvyklé snídaně, které ničím nepřekvapí? Vyzkoušejte pečený francouzský toast, který vypadá úžasně a ještě lépe chutná!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Toast
Parmazán dle chuti
1/2 hrnku smetany
1/4 hrnku plnotučného mléka
Vejce 4 ks
Plátky Gruyere sýru 12 ks
Plátky kvalitní šunky 12 ks
Francouzský chléb 1 ks
Bešamelová omáčka
Sůl a pepř dle chuti
Muškátový oříšek špetka
1 a 1/2 hrnku teplého plnotučného mléka
Mouka 2 lžíce
Máslo 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Rozkrojte chleba na krajíce, ale nedokrajujte, aby zůstal vcelku. Mezi každý nakrojený krajíc vložte plátek šunky a sýru. Ve velké misce smíchejte vejce, plnotučné mléko a smetanu. Chleba přemístěte do velkého pekáče a přelijte přes něj vajíčkovou směs a nechte jej namočený 15 – 20 minut.

2.

Mezitím připravte bešamelovou omáčku. Na pánvičce na nízkém ohni rozpusťte máslo a přidejte mouku. Postupně přidávejte teplé mléko a pokračujte v míchání. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Na středním ohni omáčku vařte 5 – 8 minut.

3.

Po uplynutí 15 – 20 minut přelijte chléb bešamelovou omáčkou, posypejte parmazánem a pečte na 180°C přibližně 30 – 40 minut.

Autor:
Publikováno: 4. 4. 2018 10:01 Nahlásit obsah