Perfektní grilovaná kukuřice s limetko koriandrovým máslem a křenovým topingem s čedarem

Perfektní grilovaná kukuřice s limetko koriandrovým máslem a křenovým topingem s čedarem Zdroj: goodhousekeeping.com

Letní grilování, to nám okamžitě evokuje zábavu a hlavně dobré jídlo. Ke grilovanému masu, které je osvědčenou klasikou, příště zkuste také grilovanou kukuřici. V tomto článku najdete jednodchý recept, jak ji co nejlépe připravit.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 8

Ingredience

Kukuřice
Kukuřičný klas
Limetko koriandrové máslo
Nasekaná petrželka 3 lžíce
Nasekaný koriandr 3 lžíce
Čerstvá šťáva z limetky 1 lžíce
Máslo 6 lžící
Křenovo čedarový toping
Šálek strouhaného čedaru
Křen 2 lžíce
Šálek nízkotučné majonézy

Postup přípravy

1.

Limetko- koriandrové máslo: Jednoduše smíchejte všechny ingredience.

2.

Křenovo čedarový toping: Smíchejte dohromady majonézu a křen. Čedar nechte na posypání.

3.

Kukuřice: Aby si kukuřice po ugrilování udržila svou šťavnatost, můžete ji ogrilovat i se slupkou. V tomto případě kukuřičné klasy nejprve namočte na deset minut do studené vody. To pomůže, aby se slupka na grilu nespálila. Poté vložte kukuřičné klasy na rozpálený gril a nepřikryté je grilujte asi 15 minut, nebo dokud kukuřice není měkká. Občas lusky otočte. Hotová kukuřice má černou slupku. Tu odstraňte a podle chuťi přidejte toping a ochucené máslo.

Autor:
Publikováno: 15. 6. 2018 12:31 Nahlásit obsah