Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku Zdroj: shutterstock.com

Na mnohých místech republiky se konečně můžeme radovat. Dlouho očekávaný čas výskytu medvědího česneku právě nastal. Přinášíme recept na neodolatelnou klasiku. Jednoduchý recept a nezaměnitelná chuť, to je pesto z medvědího česneku. Pusťte se do něj!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 10

Ingredience

K přípravě budete potřebovat
Lístky medvědího česneku
Olivový olej
Sůl
Nasekané oříšky (piniové, mandle nebo kešu)
nádobí
Tyčový mixér
Zavařovací skleničky

Postup přípravy

1.

Jednotlivé lístky česneku omyjte a osušte utěrkou.

2.

Tyčovým mixérem spolu s dostatečným množství soli rozmixujte.

3.

Přidejte nasekané oříšky v množství, které máte rádi.

4.

Do směsi přilijte olivový olej. Nešetřete jím. Díky němu pesto zakonzervujete.

5.

Sklenice naplňte pestem centimetr pod okraj, zbytek dolijte olejem. Sklenice důkladně uzavřete originálním víčkem. Takto uskladněné pesto vám v lednici vydrží i několik měsíců.

Autor:
Publikováno: 26. 3. 2018 11:52 Nahlásit obsah