Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku Zdroj: shutterstock.com

Na mnohých místech republiky se konečně můžeme radovat. Dlouho očekávaný čas výskytu medvědího česneku právě nastal. Přinášíme recept na neodolatelnou klasiku. Jednoduchý recept a nezaměnitelná chuť, to je pesto z medvědího česneku. Pusťte se do něj!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 10

Ingredience

K přípravě budete potřebovat
Nasekané oříšky (piniové, mandle nebo kešu)
Sůl
Olivový olej
Lístky medvědího česneku
nádobí
Zavařovací skleničky
Tyčový mixér

Postup přípravy

1.

Jednotlivé lístky česneku omyjte a osušte utěrkou.

2.

Tyčovým mixérem spolu s dostatečným množství soli rozmixujte.

3.

Přidejte nasekané oříšky v množství, které máte rádi.

4.

Do směsi přilijte olivový olej. Nešetřete jím. Díky němu pesto zakonzervujete.

5.

Sklenice naplňte pestem centimetr pod okraj, zbytek dolijte olejem. Sklenice důkladně uzavřete originálním víčkem. Takto uskladněné pesto vám v lednici vydrží i několik měsíců.

Autor:
Publikováno: 26. 3. 2018 11:52 Nahlásit obsah