Pohankové karbanátky - vegan

Láká vás zdravá strava jednoduchá na přípravu? Máme pro vás skvělý recept na křupavé karbanátky z pohanky.
Ingredience
Postup přípravy
Uvařte pohanku dle návodu.
Mezitím si nakrájejte pórek (my použili hrst) a opražte na olivovém oleji. Po zesklovatění přidejte prolisovaný česnek a restujte asi 1 minutu. Odstavte z ohně.
Do směsi přidejte pohanku, hrachovou mouku a dochuťte. Nám se osvědčil tymián, paprika a směs koření na mletá masa. Osolte a opepřete.
Ze směsi vytvarujte karbanátky. Pokud se vám lepí, můžete je ještě obalit ve strouhance.
Do předehřáté trouby na 220 stupňů volože karbanátky na vymazaném plechu a z každé strany pečte cca 30 minut.
Karbanátky můžete podávat s rajčatovým chutney nebo s bramborovou kaší. Budou výtečné i se švestkovou omáčkou (viz úvodní foto).