Pohankové karbanátky - vegan

Pohankové karbanátky - vegan Zdroj: PB

Láká vás zdravá strava jednoduchá na přípravu? Máme pro vás skvělý recept na křupavé karbanátky z pohanky.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Strouhanka - volitelné
Olivový olej
Oblíbené koření
Sůl a pepř
Bylinky
česnek 2 stroužky
Hrachová mouka 2 lžíce
Pórek dle chuti
Pohanka 200 g

Postup přípravy

1.

Uvařte pohanku dle návodu.

2.

Mezitím si nakrájejte pórek (my použili hrst) a opražte na olivovém oleji. Po zesklovatění přidejte prolisovaný česnek a restujte asi 1 minutu. Odstavte z ohně.

3.

Do směsi přidejte pohanku, hrachovou mouku a dochuťte. Nám se osvědčil tymián, paprika a směs koření na mletá masa. Osolte a opepřete.

4.

Ze směsi vytvarujte karbanátky. Pokud se vám lepí, můžete je ještě obalit ve strouhance.

5.

Do předehřáté trouby na 220 stupňů volože karbanátky na vymazaném plechu a z každé strany pečte cca 30 minut.

6.

Karbanátky můžete podávat s rajčatovým chutney nebo s bramborovou kaší. Budou výtečné i se švestkovou omáčkou (viz úvodní foto).

Autor:
Publikováno: 27. 11. 2017 09:17 Nahlásit obsah