Ricottový dip s drcenými rajčaty a opečenou bruschettou!

Ricottový dip s drcenými rajčaty a opečenou bruschettou! Zdroj: bbcgoodfood.com

Dnes pro vás máme jednoduchý recept na ricottový dip s drcenými rajčaty a opečenou bruschettou, což je pokrm, který se hodí na večerní posezení u dobrého drinku anebo jen jako lehká odpolední svačinka.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 8

Ingredience

Bílý vinný ocet 1 lžíce
Extra panenský olivový olej 1 lžička
Cukr 1 lžička
Žlutá a červená cherry rajčata 450 g
Nakrájená pažitka dle chuti
Lístky máty dle chuti
Smetanový sýr 200 g
Ricotta sýr 500 g
Opečená bruschetta
Rozmačkané stroužky česneku 2 ks
Olivový olej 2 lžíce
Francouzská bageta (bruschetta) 1 ks

Postup přípravy

1.

Ve velké misce si smíchejte ricottu, smetanový sýr, mátu, pažitku a trochu soli. Poté si tuto směs rozprostřete na talíř či mělkou misku a vložte ji do lednice.

2.

V další misce si rozmačkejte rajčata a šťávu z nich vylijte. Přidejte ocet, cukr, olivový olej, sůl a důkladně promíchejte.

3.

Rozehřejte si pánvičku, potřete nakrájenou bagetku olivovým olejem a česnekem. Poté ji vložte na pánvičku a opečte ji z každé strany asi 1–2 minuty.

4.

Vyndejte si z lednice ricottovou směs, doprostřed vložte drcená rajčata, pokapejte je zbylým olivovým olejem a ještě troškou máty a podávejte s opečenou bruschettou.

Autor:
Publikováno: 15. 8. 2017 09:07 Nahlásit obsah