Rychlé a levné mňamky z listového těsta se hodí na každou party!

Rychlé a levné mňamky z listového těsta se hodí na každou party!

I z obyčejného listového těsta za pár korun můžete vykouzlit výborné pohoštění! I když třeba zrovna teď žádnou oslavu nechystáte, určitě jste v dohledné době na nějakou pozvaná. A vždycky se hodí na party něco přinést.

Brambůrky nebo tyčinky, které koupíte v obchodě, vás sice nepřipraví o skoro žádný čas, ale nejspíš je přinese skoro každý, moc se jich nenajíte a nejlevnější také nejsou. Mám pro vás variantu, která je levná, ne moc pracná a hlavně zaručeně chutná! Potřebovat budete jenom pár balíčků listového těsta, mouku, vajíčko a pár ingrediencí podle vaší chutě. Tak jdeme kuchtit!

Tyčinky – mňamka za pár minut

Nejjednodušší variantou, jak s listovým těstem naložit, je ho uválet, potřít rozkvedlaným vajíčkem a rádýlkem nakrájet na tyčinky široké asi 1,5 cm. Ty pak posypte podle chuti solí, kmínem, sezamem, grilovacím kořením nebo třeba sýrem, zkrátka čímkoliv, co vás napadne. Pak už stačí jen tyčinky péct zhruba na 200 °C asi 10-15 minut a malé pohoštění je na světě.

Obalované párečky

Pokud preferujete občerstvení s masem, nebo očekáváte spoustu příslušníků mužského pohlaví, určitě zabodujete s obalovanými párečky. Nakupte několik nožiček, které pak v rozváleném listovém těstě obalíte. Nakrájejte pak obalené párky na zhruba pěticentimetrové válečky, nezapomeňte opět potřít vajíčkem a posypat nějakým kořením, a dejte péct.

Zdroj: Shutterstock.com

Štrůdl naslano

Poněkud náročnější, ale o to výtečnější variantou je pak slaný štrůdl. Opět budete potřebovat listové těsto, které vyválíte. Zhruba na dvě třetiny poté položíte kolečka šunky, posypete sýrem, nakrájeným pórkem, cibulí, paprikou – opět čímkoliv, co vám chutná. Zakápnout vše můžete trochou kečupu nebo například omáčkou na grilování. Obzvlášť, pokud se bude jednat o omáčku pikantní, dostane štrůdl zajímavou chuť. Poté vše zarolujete jako štrůdl, opět potřete vajíčkem a můžete dát péct.

Výhodou těchto pochutin z listového těsta je nejen nenáročnost, ale třeba i fakt, že chutnají skvěle teplé i studené, vydrží i pár dní a chutnají snad každému. Vyzkoušíte je, nebo už máte vyzkoušeno?

Publikováno: 30. 4. 2017 15:55 Nahlásit obsah