Škvarkové placky

Škvarkové placky Zdroj: Shutterstock.com

Škvarkové placičky jsou vynikajícím doplňkem ranní snídaně, svačiny nebo večerní party. Určitě tuto dobrotu vyzkoušejte a zabodujte.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Cukr špetka
Pepř a sůl dle chuti
Mleté škvarky 300 g
Žloutky 3 ks
Bílé víno 3 lžíce
Zakysaná smetana 4 lžíce
Droždí kostka 1 ks
Mléko 4 lžíce
Polohrubá mouka 2 hrnky

Postup přípravy

1.

Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí smícháme s moukou, 2 žloutky, smetanou, vínem, mletými škvarky, solí a pepřem na polotuhé těsto a necháme chvíli kynout.

2.

Nakynuté těsto vyválíme, složíme 4x na sebe a necháme přikryté odpočinout 25 minut. Pak ho ještě 2x překládáme po 25 minutách.

3.

Těsto nakonec vyválíme tak, aby bylo silné asi 15 mm, nožem na něm vytvoříme hustou mřížku a kulatou formičkou vykrajujeme placky.

4.

Uložíme je na plech, přikryjeme a v teple necháme ještě kynout. Nakonec je potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby ne 200 °C.

Publikováno: 18. 11. 2019 14:10 Nahlásit obsah