Slaná bábovka s pažitkovým dipem!

Dnes vám přinášíme recept na slanou variantu bábovky, do které můžete přidat cokoliv, co máte rádi. K tomu, aby její chuť ještě více vynikla, pro vás máme i recept na výborný dip, který je k této slané bábovce jako stvořený!
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
50 minut
Počet porcí:
8
Energetická hodnota:
57 kcal / porce
Ingredience
Bábovka
Nakrájená uzenina, šunka či párek
200 g
Citrónová šťáva
dle chuti
Mozzarella
250 g
Čerstvá petrželka
dle chuti
1/2 červené papriky
1/2 hrnku oleje
Sůl
špetka
Strouhaný sýr
200 g
Mouka
2 hrnky
Jedlá soda
1 lžička
Mléko
1 hrnek
Vejce
3 ks
Dip
Pažitka
dle chuti
Pepř
dle chuti
Majonéza
2 lžíce
Bílý jogurt
2 lžíce
Postup přípravy
1.
Do větší misky dejte vajíčka, mléko, nastrouhaný sýr, mouku, špetku soli, citrónovou šťávu, jedlou sodu a pomocí mixéru vše důkladně rozmixujte.
2.
Půlku těsta přelijte do vymazané bábovkové formy a přidejte uzeninu, červenou papriku nakrájenou na kostičky, kousky mozzarelly, petrželku a vše přelijte zbylým těstem.
3.
Bábovku pečte při 200°C přibližně 40 minut.
4.
Podávat můžete okamžitě společně s dipem. Přejeme dobrou chuť!