Slaná bábovka s pažitkovým dipem!

Slaná bábovka s pažitkovým dipem! Zdroj: Shutterstock.com

Dnes vám přinášíme recept na slanou variantu bábovky, do které můžete přidat cokoliv, co máte rádi. K tomu, aby její chuť ještě více vynikla, pro vás máme i recept na výborný dip, který je k této slané bábovce jako stvořený!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 8
Energetická hodnota: 57 kcal / porce

Ingredience

Bábovka
Nakrájená uzenina, šunka či párek 200 g
Citrónová šťáva dle chuti
Mozzarella 250 g
Čerstvá petrželka dle chuti
1/2 červené papriky
1/2 hrnku oleje
Sůl špetka
Strouhaný sýr 200 g
Mouka 2 hrnky
Jedlá soda 1 lžička
Mléko 1 hrnek
Vejce 3 ks
Dip
Pažitka dle chuti
Pepř dle chuti
Majonéza 2 lžíce
Bílý jogurt 2 lžíce

Postup přípravy

1.

Do větší misky dejte vajíčka, mléko, nastrouhaný sýr, mouku, špetku soli, citrónovou šťávu, jedlou sodu a pomocí mixéru vše důkladně rozmixujte.

2.

Půlku těsta přelijte do vymazané bábovkové formy a přidejte uzeninu, červenou papriku nakrájenou na kostičky, kousky mozzarelly, petrželku a vše přelijte zbylým těstem.

3.

Bábovku pečte při 200°C přibližně 40 minut.

4.

Podávat můžete okamžitě společně s dipem. Přejeme dobrou chuť!

Autor:
Publikováno: 6. 10. 2017 12:54 Nahlásit obsah