Tatarák podle Kuchaře domácího

Tatarák podle Kuchaře domácího

Pro „masožrouty“ asi jedna z největších mňamek! Samozřejmě, že tomu, kdo tatarák nikdy nejedl, přijde podivné jíst syrové maso. Ale opak je pravdou. Tatarák je prostě božský člen každé české restaurační rodiny! Odhoďte předsudky a hurá do toho...

5 Hodnoceno:  1 x
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 3

Hovězí maso. Samozřejmě že nejlepší je svíčková a nebojte se do ní zainvestovat. Toto maso je na tatarák vážně nejlepší (a hlavně chuťově). Vyzkoušejte tak cca 300 g, to nikoho nezruinuje. Alternativou je kvalitní „falešná“ svíčková, krásné zadní. Pozor, ale nikdy ne z vepřového masa. Jen z kravek.

Váš Kuchař domácí! Více receptů a informací neleznete na https://www.facebook.com/kuchardomaci/.

Ingredience

Topinky
Červená mletá paprika 1 lžička
Pepř a sůl
Česnek lisovaný 2 stroužky
Žloutek 1 ks
Worchestrová omáčka 1 lžička
Kečup 1 lžička
Šalotka 2 ks
Hovězí maso 300 g

Postup přípravy

1.

Kdo by se s tím škrabal! Proto si vytáhneme mlýnek na maso a maso semeleme. A to nejlépe dvakrát za sebou. Je to pak jemnější!

2.

Do namletého masa začneme přidávat všechny ingredience: žloutek, najemno nakrájenou šalotku anebo cibulku, hořčici, kečup, omáčku, sůl, pepř a trochu papriky kvůli lepší barvě. Je mi jasné, že nikdy nedochutíme napoprvé, proto přidáváme vše podle chuti. Já osobně „přimáčknu“ jeden stroužek česneku. Prý jsou super i nadrobno nakrájené kapary, ale já je moc nemusím…

3.

Nejlépe vidličkou vše promícháme.

4.

Chutnáme… přidáváme, aby to bylo božské!

5.

Uděláme si topinky. Kdo může a chce – na tuku. Nejlepší budou určitě na sádle. Kdo nechce, udělá si je nasucho, v toustovači. Topinky potřeme hojně česnekem, namažeme tatarákem a vrcholíme!

Publikováno: 25. 5. 2018 14:04 Nahlásit obsah