Vynikající domácí chléb, který provoní celý váš sům

Upečte si tento skvělý domácí chléb i bez pekárny. Nejenže si pochutnáte, ale také provoníte celý byt. A co by to bylo za domácnost bez poctivého pecnu chleba?
Ingredience
Postup přípravy
Do mísy nasypte mouku, sůl, kmín a promíchejte.
Mléko dejte do kastrolu a malinko zahřejte. Až bude vlažné, přidejte cukr a po jeho rozpuštění i droždí. Vyčkejte asi 5 minut, a jakmile kvásek naplní kastrolek, vlijte jej do misky s moukou.
Přidejte vodu a těsto v misce vařečkou nebo rukama zpracujte. Je dobré si jej ještě vyklopit na vál a pořádně rukama zpracovat, dokud se těsto přestane lepit.
Vytvořte vláčnou voňavou chlebovou kouli a položte na plech s pečicím papírem. Přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout.
Když se objem těsta zdvojnásobí, udělejte na vrcholku křížek a vložte chléb do trouby vyhřáté na maximum zhruba na 2 minuty a potom snižte na 100°C.
Pečte cca 35 minut a během této doby 3x potřete slanou vodou.
Dobře upečený chléb poznáte tak, že jeho zvuk po poklepání na spodní stranu zní dutě.