Zapečená plněná rajčátka se sýrem feta a špenátem

Zapečená plněná rajčátka se sýrem feta a špenátem Zdroj: Shutterstock.com

Jídla ze zeleniny jsou chutná a zdravá, ale především lehká a bez zbytečných kalorií. Zvláště pak v horkých letních dnech, kdy nemáte na jídlo ani pomyšlení, se vám odlehčené recepty budou zaručeně hodit.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Toustový chléb 60 g
Parmezán 125 g
Sýr feta 200 g
Baby špenát 400 g
Muškátový oříšek špetka
Česnek 1 stroužek
Menší cibule 1 ks
Olivový olej 10 ml
Rajčata 8 ks

Postup přípravy

1.

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Z rajčat odkrojte vršky a zbavte je dužiny.

2.

Z rajčat odkrojte vršky a zbavte je dužiny.

3.

Na oleji osmažte cibulku, přidejte česnek a muškátový oříšek.

4.

Do mixéru vložte špenát, většinu fety a polovinu parmezánu a rozmixujte. Okořeňte dle vlastních chuťových preferencí a klidně přidejte i vyňatou dužinu z rajčat. Pořádně promíchejte.

5.

Lžičkou naplňte směsí každé rajče a navrch dejte fetu a rozdrobený tvrdší toustový chléb nebo trochu strouhanky.

6.

Zapékejte v troubě 15 - 20 minut.

Autor:
Publikováno: 13. 9. 2017 15:53 Nahlásit obsah