Zdravé celerové hranolky

Hranolky jsou obvykle z brambor a nasáklé olejem. To však neplatí, pokud si je připravíte doma v troubě. Můžete také trochu zaexperimentovat a místo brambor zkusit hranolky z celeru. Nejsou sice tak křupavé jako ty bramborové, jejich chuť je však podobně návyková.
Ingredience
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 200° na horkovzduch. Pokud vaše trouba nemá tuto funkci, zvyšte teplotu o 20°. Na plech si připravíme pečicí papír.
Omloupeme celer a překrojíme ho na poloviny. Každou půlku celeru dále rozkrájíme na "hranolky". Ty v míse promícháme s olivovým olejem a uzenou paprikou. Sůl nepřidáváme, dokud není celer pečený.
Celerové hranolky rozprostřeme na pečicí papír jednu vedle druhé v jedné vrstvě.
Pečeme 15 minut. Poté opatrně každou hranolku obrátíme a pečeme dalších 10 minut, dokud nejsou hranolky hezky opečené.
Hranolky osolíme a ihned podáváme s omáčkami dle výběru.