Zdravé celerové hranolky

Zdravé celerové hranolky Zdroj: lazycatkitchen.com

Hranolky jsou obvykle z brambor a nasáklé olejem. To však neplatí, pokud si je připravíte doma v troubě. Můžete také trochu zaexperimentovat a místo brambor zkusit hranolky z celeru. Nejsou sice tak křupavé jako ty bramborové, jejich chuť je však podobně návyková.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Kečup nebo jiná omáčka
Sůl
Půl lžičky uzené papriky
Olivový olej 1 lžíce
Celer 1 ks

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejeme na 200° na horkovzduch. Pokud vaše trouba nemá tuto funkci, zvyšte teplotu o 20°. Na plech si připravíme pečicí papír.

2.

Omloupeme celer a překrojíme ho na poloviny. Každou půlku celeru dále rozkrájíme na "hranolky". Ty v míse promícháme s olivovým olejem a uzenou paprikou. Sůl nepřidáváme, dokud není celer pečený.

3.

Celerové hranolky rozprostřeme na pečicí papír jednu vedle druhé v jedné vrstvě.

4.

Pečeme 15 minut. Poté opatrně každou hranolku obrátíme a pečeme dalších 10 minut, dokud nejsou hranolky hezky opečené.

5.

Hranolky osolíme a ihned podáváme s omáčkami dle výběru.

Zdroj: lazycatkitchen.com Zdroj: lazycatkitchen.com

Hranolky se dají dělat na mnoho způsobů. Zkuste také tyto zdravé mrkvové

Autor:
Publikováno: 26. 9. 2018 15:27 Nahlásit obsah