Kuřecí křidélka po thajsku

Kuřecí křidélka po thajsku Zdroj: http://baanthairestaurant.co.uk

Na pikantních kuřecích křidélkách si pochutnáte zvláště v létě. Zkuste si k nim připravit dressing lehce ochucený česnekem a chilli papričkou.

Ingredience:

  • 1,5 kg kuřecích křídel
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 0,5 šálku cukru krystalu
  • 0,25 šálku rybí omáčky
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 ks chilli papričky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžičky červené papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Postup:

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Do tukem vymazaného plíšku vložte očištěná a omytá kuřecí křídla, pečte je do zlatova 45 minut až 1 hodinu. Při pečení je nezapomeňte pravidelně otáčet.

Mezitím zpěňte na olivovém oleji na pánvi česnek s jemně nakrájenými chilli papričkami. Přidejte kuřecí vývar, rybí omáčku, červenou papriku, cukr a kukuřičný škrob. Tuto směs za stálého míchání nechte zhoustnout.

Do zlatova upečená kuřecí křidélka vložte do mísy a zalijte ji připravenou směsí. Vše dobře promíchejte a můžete podávat.

Autor:
Publikováno: 13. 4. 2017 10:01 Nahlásit obsah