4 burgery z celého světa

USA, Francie, Mexiko nebo Japonsko? Stačí si vybrat, který kout světa padne přímo vám. Vyberete si americkou klasiku, ležérní francouzskou, ostře pálivou nebo tradiční asijskou chuť? Je to jenom na vás, ale ať už zvolíte jakkoliv, určitě nešlápnete vedle. Všechny totiž chutnají skvěle!
Přejeme dobrou chuť a tešíme se na vaše reakce.
Ingredience
Postup přípravy
USA Mleté hovězí maso smícháme se solí, pepřem, cibulí. Vypracujeme a vytvoříme placky, do kterých přidáme plátek cheddaru. Uzavřeme, vytvoříme kuličku, kterou připlácneme, abychom měli hezkou placku. Smažíme na rozpáleném oleji či jiném tuku do zlatova. Bulku rozkrojíme na půl a můžeme také chvíli opéci. Potřeme dressingem, přidáme ledový salát a jinou zeleninu dle chuti, maso a můžeme podávat.
Francie Mleté hovězí maso smíchám se solí a pepřem. Vytvoříme placky, na které položíme plátkový Comté sýr. Osmažíme na rozpáleném oleji či tuku do zlatova. Bulky můžeme také mírně opéci. Bulky následně potřeme hořčicí a zkaramelizovanou cibulkou. Přidáme maso a rukolu.
Japonsko Mleté hovězí maso smícháme s cibulí, chlebovými drobky a vajíčkem. Osolíme, opepříme. Smícháme dohromady. Vytvoříme placky a osmažíme na rostlinném oleji do zlatova. Rýžové bulky potřeme hovězí omáčkou. Přidáme maso a volské oko. Posypeme čerstvou jarní cibulkou a máme hotovo.
Mexiko Mleté hovězí maso smícháme se solí, chilli kořením a chorizem. Vypracujeme a vytvoříme placky. Placky osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Přidáme na ně sýr Manchego a necháme roztéct. Bulku můžeme také mírně opéci. Poté bulku potřeme Guacamolem a přidáme maso. Na maso přidáme Pico de gallo, sýr Cotija a majonézu.