Bezlepkový chléb se sýrem a sušenými rajčaty

Pokud hledáte nové nápady na bezlepkovou stravu, zkuste tento snadný a chutný recept.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
90 minut
Počet porcí:
8
Ingredience
Na chléb
Strouhaný parmazán
25 g
Nasekaná sušená rajčata
5 lžící
Xantanová guma
2 lžičky
Sušený kvásek
7 g
Sušené mléko
50 g
Vejce
3 ks
Cukr
2 lžičky
Rýžová mouka
100 g
Hrubá kukuřičná mouka
200 g
Teplá voda
450 ml
Sůl
špetka
K podávání
Extra panenský olivový olej
Na dozdobení
Bazalka
Postup přípravy
1.
Vymažte formu na chléb.
2.
Nasypte rýžovou a kukuřičnou mouku, sušené mléko a sůl do mísy a dobře promíchejte. Přidejte kvásek a xantanovou gumu.
3.
Promíchejte vejce a vodu. Přilijte k suchým ingrediencím a hněťte asi 5 minut. Přidejte zbývající ingredience, jen si schovejte 1-2 lžíce sušených rajčat na posypku.
4.
Směs přelijte do formy, překryjte naolejovanou potravinovou fólií a nechte na teplém místě kynout asi 30 minut.
5.
Předehřejte troubu na 180°C.
6.
Zbylými rajčaty chléb posypte.
7.
Pečte asi 45 minut, dokud chléb nezezlátne a při poklepu nezní dutě. Vyjměte z trouby a nechte zchladit.
8.
Podávejte chléb nakrájený s olivovým olejem a trochou bazalky na posyp.