Bezlepkový chléb se sýrem a sušenými rajčaty

Bezlepkový chléb se sýrem a sušenými rajčaty Zdroj: www.shutterstock.com

Pokud hledáte nové nápady na bezlepkovou stravu, zkuste tento snadný a chutný recept.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 8

Ingredience

Na chléb
Sůl špetka
Teplá voda 450 ml
Strouhaný parmazán 25 g
Nasekaná sušená rajčata 5 lžící
Xantanová guma 2 lžičky
Sušený kvásek 7 g
Sušené mléko 50 g
Vejce 3 ks
Cukr 2 lžičky
Rýžová mouka 100 g
Hrubá kukuřičná mouka 200 g
K podávání
Extra panenský olivový olej
Na dozdobení
Bazalka

Postup přípravy

1.

Vymažte formu na chléb.

2.

Nasypte rýžovou a kukuřičnou mouku, sušené mléko a sůl do mísy a dobře promíchejte. Přidejte kvásek a xantanovou gumu.

3.

Promíchejte vejce a vodu. Přilijte k suchým ingrediencím a hněťte asi 5 minut. Přidejte zbývající ingredience, jen si schovejte 1-2 lžíce sušených rajčat na posypku.

4.

Směs přelijte do formy, překryjte naolejovanou potravinovou fólií a nechte na teplém místě kynout asi 30 minut.

5.

Předehřejte troubu na 180°C.

6.

Zbylými rajčaty chléb posypte.

7.

Pečte asi 45 minut, dokud chléb nezezlátne a při poklepu nezní dutě. Vyjměte z trouby a nechte zchladit.

8.

Podávejte chléb nakrájený s olivovým olejem a trochou bazalky na posyp.

Publikováno: 9. 8. 2018 14:36 Nahlásit obsah