Bramboráčky z chleba

Bramboráčky z chleba

Staré české přísloví říká: „Všechno se přejí, jen chléb nikdy“! Určitě se i vaše chuťové pohárky rozplývají nad čerstvým krajícem chleba s máslem a třeba s rajčetem. Co ale se skývou, která není úplně čerstvá? Topinky už vám lezou krkem, domácí zvířata se vám do bytu nevejdou a krmelec pro lesní zvěř v nedohlednu...

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 3

Ingredience

Olej na smažení
Hladká mouka
Majoránka dle chuti
Sůl a pepř dle chuti
Česnek dle chuti
Oblíbená uzenina dle chuti
Vejce 1 ks
Cibule 1 ks
Starší chleba 6 plátků

Postup přípravy

1.

Do mísy s vodou namočíme chleba i s kůrkou, který jsme před tím „natrhali“ na menší kousky. Necháme chléb vodu nasáknout. 

2.

Pak vodu vymačkáme, přidáme vajíčko, koření na bramborák (přiměřeně), rozmačkaný česnek, dále cibuli a uzeninu, kterou jsme nakrájeli najemno.  

3.

Zahustíme trochou hladké mouky. Vytvoříme malé placičky a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

4.

Bramboráky chutnají teplé i studené s jakýmkoliv zeleninovým salátem, jsou vhodnou přílohou například k normálnímu kyselému či cuketovému zelí.  

Autor:
Publikováno: 25. 5. 2017 12:36 Nahlásit obsah