Bramboráčky z chleba

Staré české přísloví říká: „Všechno se přejí, jen chléb nikdy“! Určitě se i vaše chuťové pohárky rozplývají nad čerstvým krajícem chleba s máslem a třeba s rajčetem. Co ale se skývou, která není úplně čerstvá? Topinky už vám lezou krkem, domácí zvířata se vám do bytu nevejdou a krmelec pro lesní zvěř v nedohlednu...
Ingredience
Postup přípravy
Do mísy s vodou namočíme chleba i s kůrkou, který jsme před tím „natrhali“ na menší kousky. Necháme chléb vodu nasáknout.
Pak vodu vymačkáme, přidáme vajíčko, koření na bramborák (přiměřeně), rozmačkaný česnek, dále cibuli a uzeninu, kterou jsme nakrájeli najemno.
Zahustíme trochou hladké mouky. Vytvoříme malé placičky a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Bramboráky chutnají teplé i studené s jakýmkoliv zeleninovým salátem, jsou vhodnou přílohou například k normálnímu kyselému či cuketovému zelí.