Čtenářka píše: Domácí gumoví medvídci!

Čtenářka píše: Domácí gumoví medvídci!

Jestliže se nemůžete zbavit závislosti na gumových medvídcích, určitě se vám tento recept bude líbit. Oproti kupovaným medvídkům neobsahují glukózový sirup, modifikovaný škrob, cukr, umělá sladidla, carnaubský vosk, umělá barviva, umělé aroma, kyselinu mléčnou a oleje.

Jahodovo-pomerančoví medvídci

Ingredience

  • 1 hrnek pomerančové šťávy (můžeme použít i citronovou nebo grapefruitovou)
  • 2 hrnky nasekaných jahod
  • 5 lžic čisté práškové želatiny (Pokud chcete recept mít veganský, použijte Agar, což je řasa, která má taktéž gelující schopnosti)
  • 1 lžíce medu, nebo agávového sirupu (popřípadě nemusíte sladit vůbec, či použít stévii)
  • vykrajovátko ve tvaru medívka

Postup:

  1. Vymačkáme šťávu z pomeranče
  2. Nasekáme dva hrníčky jahod, které přidáme do pomerančové šťávy a společně vaříme na mírném ohni, dokud jahody úplně nezměknou.
  3. Poté přestaneme vařit, (můžeme nechat trochu zchladnout), přidáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
  4. Necháme 5 – 7 minut zchladnout. Jakmile je směs chladnější, přidáme želatinu a opět rozmixujeme, aby nikde nebyly hrudky.
  5. Nakonec vylijeme na plech vystlaný alobalem a dáme na hodinu do lednice.
  6. Jakmile je hmota studená a pevná, začneme vykrajovat medvídky.

Nutriční hodnoty jedné porce:

  • 14 kalorií
  • 0 g tuku
  • 2g sacharidů
  • 0.5 g vlákniny
  • 1.5 g cukru
  • 2 g proteinu

Stejným způsobem si můžeme vyrobit i banánové nebo borůvkové medvídky, (samozřejmě změníme ingredience).

Publikováno: 7. 5. 2017 11:00 Nahlásit obsah